Monday, February 8, 2010

Succes 2010: Stanley Clarke, un jazzman expert în jucăriile bărbaţilor


Astazi este cea mai bogata zi din acest an: postasul mi-a adus nu mai putin de trei plicuri mari cu patru fotografii purtand semnaturi ale unor tipi cel putin interesanti din punctul meu de vedere. Primul autograf vine de la jazzmanul american Stanley Clarke, care a cantat cu mai multi monstri sacri in cariera sa. Printre ei se numara Chick Corea. Americanul a compus, orchestrat si interpretat muzica pentru filmul biografic al Tinei Turner si a format trupa Animal Logic impreuna Stewart Copeland(ex-Police.
A castigat de mai multe ori premiul Grammy si a fost primul “Jazzman of the Year” desemnat de revista Rolling Stone. Playboy magazine i-a acordat Music Award - Best Bassist zece ani la rand.

Cel mai recent album al sau, The Toys of Men, a ajuns pe locul 2 in Billboard, la sectiunea de specialitate.

In 2007, compania lui Clarke, Roxboro Entertainment Group, a lansat un CD de exceptie, intitulat Night School: An Evening with Stanley Clarke and Friends.
The Night School DVD scholarship concert ii prezinta pe Stevie Wonder, Wallace Roney, Bela Fleck, Sheila E., Stewart Copeland, Red Hot Chili Peppers’ Flea, Wayman Tisdale, Marcus Miller, care interpreteaza de la jazz clasic la full-tilt rock fusion.
Un album de exceptie, pe care merita sa-l ascultati, cu autograf sau fara...

No comments:

Post a Comment