Thursday, February 11, 2010

Succes 2010: Olandezul-nezburător Rutger Hauer a studiat la seral



La doar 12 zile de la trimiterea unui e-mail adresat lui Rutger Hauer am gasit in posta plicul, un lucru cu totul remarcabil avand in vedere ca, de obicei, timpul de asteptare este de cel putin sase luni in cazul acestui actor. Cine stie, poate e-mailul meu l-a prins intre filmari, cand a trecut pe acasa sa-si ia schimburi noi... :)

Blind Fury, Blade Runner, The Hitcher, Nighthawks, Sin City, Ladyhawke, The Blood of Heroes si Batman Begins sunt doar cateva dintre fimele in care a jucat olandezul, castigator al unui Golden Globe, fugit de acasa la 15 ani, pe mare. Dupa ce a frecat puntea un an, si-a bagat mintile in cap si s-a facut electrician, apoi tamplar. Probabil la insistentele parintilor, s-a inscris la seral, la actorie, sa capete si el o diploma. Apoi a prins un rol intr-un serial tv cu tema medievala si a devenit o legenda in Olanda. Aparitia la tv a fost o trambulina spre un rol pe care i l-a oferit regizorul Paul Verhoeven. A jucat alaturi de Michael Caine, Sidney Poitier, Gene Hackman.

Pentru ca destinul sa-i fie rotund, Hauer s-a intersectat, din nou, dupa un sfert de veac, cu marinaria. Din 1995 militeaza pentru eliberarea cofondatorului Greenpeace, Paul Watson, condamnat in 1994 pentru scufundarea unui vas norvegian de vanatoare a balenelor.

No comments:

Post a Comment