Saturday, February 20, 2010

Succes 2010: Lauren Bacall, sindromul succesului



Primul succes din acest an ca raspuns la o solicitare prin posta traditionala a venit ieri tocmai din New York, de la actrita clasica Lauren Bacall, castigatoarea unui Oscar onorific si fosta sotie a monstrului sacru al cinematografiei Humphrey Bogart, alaturi de care a aparut in mai multe pelicule clasice, printre care Key Largo.
Plicul cu cele patru poze pe care i l-am trimis in 25 ianuarie la apartamentul 43 de pe West 72nd Street s-a intors in 24 de zile cu toate pozele semnate.


Citate faimoase ale actritei:

“Find me a man who's interesting enough to have dinner with and I'll be happy.”

“You can't start worrying about what's going to happen. You get spastic enough worrying about what's happening now.”

“Imagination is the highest kite one can fly”

“I am not a has-been. I am a will be.”

“Looking at yourself in a mirror isn't exactly a study of life.”

Putina lume stie ca faimosul cuplu bogart - Bacall a dat numele unui... sindrom. Sindromul Bogart-Bacall este afectiune legata de folosirea nenaturala a vocii.

Exemplu: cei care canta sau vorbesc cu un tibru diferit de cel firesc pot ajunge la o oboseala cronica a vocii, care duce in final la o afectiune numita disfonie.


Humphrey Bogart si Lauren Bacall sufereau amandoi de o forma usoara a acestei afectiuni, careia i-au imprumutat numele. BBS a devenit termenul medical pentru afectiunile vocii de care sufera actorii, cantaretii si prezentatorii TV si de radio care vorbesc cu voce joasa.


Desi Bacall avea initial o voce inalta si nazala, si-a antrenat-o pentru a deveni joasa pentru rolul de debut din filmul To Have and Have Not.

No comments:

Post a Comment