luni, 28 iunie 2010

Succes 2010: Jacques René Chirac, ex-presedinte al Frantei


Jacques René Chirac este un politician francez. A fost preşedinte al Republicii Franceze în 1995 şi 2002, totodată co-principe al Andorrei.

Jacques Chirac a fost primar al Parisului din 1977 până în 1995 şi prim-ministru în 1974 - 1976 şi 1986 - 1988.

Pe 14 iulie 2002, în timpul sărbătorilor zilei naţionale, Chirac a supravieţuit unei încercări de asasinat din partea unui individ ce avea o puşcă ascunsă într-o husă de chitară. Cel care a încercat asasinatul a tras un foc înspre locul unde se afla Jaques Chirac, fiind repede oprit de oamenii din jur. Atacatorul, Maxime Brunerie, a fost găsit ulterior iresponsabil, fiind astfel imposibil de a fi judecat într-un proces; grupul violent de extremă dreapta cu care a fost asociat, Unité Radicale a fost atunci dizolvat administrativ.

Succes 2010: David Merlini, urmasul lui Harry Houdini


sâmbătă, 26 iunie 2010

Succes 2010: Jean Galvão, caricaturist brazilian




Jean Carlos Galvão has been a cartoonist for 17 years. He started drawing cartoons for workers’ unions, later, he had his comical cartoons published daily in the newspaper “Vale Paraibano” of São José dos Campos, where he lives. He has achieved some prizes and among them, the Vladimir Herzog of Human Rights. In 1997 he released a book, a compilation of comical cartoons. He collaborated with the magazine Veja and Bundas and with the newspapers “Jornal do Brasil” and O Pasquim21. Nowadays, he has his comical cartoons published in the Newspaper Folha de São Paulo and illustrations and weekly comic strips in the magazine Recreio, Abril Publisher.
These original drawings I receved were published in a children magazine from Brazil called Recreio.

marți, 22 iunie 2010

Un "Brilliant Edison Lee" original


The Brilliant Mind of Edison Lee is a comic strip created by John Hambrock. It debuted November 12, 2006. While this strip is about a ten-year-old boy genius, Edison Lee, it also has aspects of an editorial cartoon since Edison constantly talks about the US political, and economic situation. In March 2010, the strip was nominated for the National Cartoonists Society's division award in the category Newspaper Comic Strip.

sâmbătă, 19 iunie 2010

Succes 2010: Aerosmith, The Bad Boys from Boston


Aerosmith este o formație de hard rock americană supranumită Băieții cei răi din Boston (conform originalului "The Bad Boys from Boston", dar și Cea mai mare trupă muzicală de rock and roll a Americii (conform, "America's Greatest Rock and Roll Band").

Formația a fost fondată în orașul Boston, Massachusetts în 1970. Chitaristul Joe Perry și basistul Tom Hamilton, care făcuseră parte anterior dintr-o formație numită The Jam Band, s-au unit cu solistul Steven Tyler, toboșarul Joey Kramer și chitaristul solo Ray Tabano, pentru a forma Aerosmith. În 1971, Tabano a fost înlocuit cu Brad Whitford, iar ceea ce a urmat, a fost istorie... a muzicii rock.

Succes 2010: Maciej Trzepalka, caricaturist polonez





Maciej Trzepalka este un caricaturist polonez din Zabrze, absolvent de filologie,ilustrator de carti. A participat la numeroase expozitii internationale, unde a castigat, printre altele:

Diploma de onoare - Humorkompaniet (Sweden 2003 )

Premiul al II lea- Humorkompaniet (Sweden 2004)

LM-China - Premiile de excelenta in anii 2003 si 2004

Premiul I - Humorest - Hradec Kralove 2006

Succes 2010: Cristina Varzaru, Viborg HK

Succes 2010: Louise Bager, Viborg HK

Succes 2010: Katarina Bralo, Viborg HK

Succes 2010: Katrine Lunde, Viborg HK

Succes 2010: Dianne Moeller, Viborg HK

Succes 2010: Grit, Jurack, Viborg HK

Succes 2010: Gorica Acimovic, Viborg HK

Succes 2010: Gitte Aen, Viborg HK

Succes 2010: Nora Reiche, Viborg HK

Succes 2010: Henriette Mikkelsen, Viborg HK

Succes 2010: Lene Lund, Viborg HK

Succes 2010: Kristine Lunde, Viborg HK

Succes 2010: Bojana Popovic, Viborg HK

Succes 2010: Liss Kristensen, Viborg HK

Succes 2010: Mette Klit, Viborg HK

Succes 2010: Jakob Vestergaard, Viborg HK

Succes 2010: Anja Althaus, Viborg HK

Succes 2010: Johanna Ahlm, Viborg HK

Succes 2010: Monika Kovacsicz, Viborg HK

Succes 2010: Viborg HK, campioana Europei la handbal feminin 2010


Inaintea semifinalelor actualei editii a Cupei Campionilor la handbal feminin am trimis un email pe adresa viitoarelor campioane ale Europei. La cateva saptamani dupa ce handbalistele de la Viborg HK am primit un plic continand o poza de grup a echipei si 19 poze individule ale sportivelor si antrenorilor, toate semnate in original.

marți, 15 iunie 2010

Succes 2010: Desmond Tutu, laureat al premiului Nobel


Desmond Mpilo Tutu (născut 7 octombrie 1931) este arhiepiscop emeritus de Cape Town, Africa de Sud şi activişti. El a fost un militant al luptei împotriva apartheid-ului din Africa de Sud. În anul 1984 a fost distins cu Premiul Nobel pentru Pace.

Al doilea plic primit azi din Africa de Sud, de la aceeasi adresa, dar cu timbru diferit si cu o alta poza semnata de arhiepiscopul emeritus de Cape Town.

Succes 2010: Desmond Tutu, laureat al premiului Nobel



Desmond Mpilo Tutu (născut 7 octombrie 1931) este arhiepiscop emeritus de Cape Town, Africa de Sud şi activişti. El a fost un militant al luptei împotriva apartheid-ului din Africa de Sud. În anul 1984 a fost distins cu Premiul Nobel pentru Pace.

Succes 2010: Ronaldo Cunha Dias, caricaturist brazilian








luni, 14 iunie 2010

Succes 2010: Dépêche Mode



Depeche Mode este o formaţie britanică de muzică synth pop/electronic fondată în 1980în oraşul englez Basildon. Este una dintre cele mai longevive şi de succes formaţii apărute în perioada New Wave şi New Romantic.

Până în 2006 Depeche Mode a vândut peste 73 de milioane de albume în întreaga lume şi a avut patruzeci şi patru de piese în UK Singles Chart. A avut mai multe melodii de top 40 în Marea Britanie fără a fi #1 decât orice alt artist şi au influenţat mulţi din artiştii cunoscuţi de astăzi, în parte datorită tehnicilor de înregistrare şi utilizării de mostre (sampling). Deşi foarte influenţi în scena modernă electro-dance, rămân de obicei clasificaţi în genul alternativ.

Depeche Mode a fost fondat în 1980 de Dave Gahan (voce), Martin Gore (clape, chitară, voce, compozitor principal după 1981), Andrew Fletcher (clape secundare) şi Vince Clarke (clape, compozitor principal 1980-81). Vince Clarke a părăsit formaţia după lansarea albumului de debut din 1981; curând înlocuit de Alan Wilder (clape primare) care a cântat în formaţie din 1982 până în 1995. După plecarea lui Wilder, Gahan, Gore şi Fletcher au continuat să interpreteze ca trio.

Numele a fost luat de la o revistă franţuzească de modă, "Dépêche mode", traducerea aproximativă fiind "Ultimele Ştiri Din Modă" deşi de obicei este tradusă greşit în "Modă Rapidă", datorită confundării cu verbul francez "se dépêcher" (trad. a se grăbi).

Succes 2010: Burt Young


Burt Young este un actor, pictor şi autor american, celebru prin rolul său Paulie din seria de filme Rocky. Este unul din cei trei actori care au apărut în fiecare film din serie, ceilalţi doi fiind Sylvester Stallone şi Tony Burton. nominalizat la Oscar pentru rolul din Rocky.

filmografie:
The Gang That Couldn't Shoot Straight (1971)
Carnival of Blood (1971)
Across 110th Street (1972)
Cinderella Liberty (1973)
The Gambler (1974)
Chinatown (1974)
Live a Little, Steal a Lot (1975)
Killer Elite (1975)
Rocky (1976)
Harry and Walter Go to New York (1976)
Twilight's Last Gleaming (1977)
The Choirboys (1977)
Uncle Joe Shannon (1978)
Convoy (1978)
Rocky II (1979)
Blood Beach (1981)
....All the Marbles (1981)
Rocky III (1982)
Amityville II: The Possession (1982)
The Pope of Greenwich Village (1984)
Once Upon a Time in America (1984)
Over the Brooklyn Bridge (1984)
Rocky IV (1985)
Back to School (1986)
Wait Until Spring, Bandini (1989)
Going Overboard (1989)
Blood Red (1989)
Beverly Hills Brats (1989)
Last Exit to Brooklyn (1989)
Club Fed (1990 film) (1990)
Backstreet Dreams (1990)
Betsy's Wedding (1990)
Rocky V (1990)
Diving In (1991)
Bright Angel (1991)
Excessive Force (1992)
Cattive ragazze (1992)
Carlito's Way (1993)
Tashunga (1995)
Red Blooded American Girl II (1995)
The Undertaker's Wedding (1997)
She's So Lovely (1997)
Kicked in the Head (1997)
Heaven Before I Die (1997)
Firehouse (1997)
The Deli (1997)
The Mouse (1997)
Mickey Blue Eyes (1999)
The Florentine (1999)
Loser Love (1999)
Table One (2000)
The Adventures of Pluto Nash (2002)
RevoLOUtion: The Transformation Of Lou Benedetti (2003)
Land of Plenty (2004)
Kiss the Bride (2004)
Transamerica (2005)
Rocky Balboa (2006)
Oliviero Rising (2007)
Il nascondiglio (2007)
Go Go Tales (2007)
Carnera: The Walking Mountain (2008)
New York, I Love You (2009)

duminică, 13 iunie 2010

Succes in devenire 2010: Sportivi sponsorizati de Lotto






Cand e imposibil sa ajungi la unele celebritati ale zilei, cea mai buna metoda este, in cazul sportivilor, sa te adresezi sponsorilor. Asta am facut in cazul jucatoarei de tenis Francesca Schiavone, dupa ce a castigat Roland Garros-ul. Am primit in schimb, dupa 6 zile, patru fotografii: doua ale Francescai, una a celebrului fotbalist Luca Toni si alta a jucatorului de tenis Simone Bolelli. Numai bune de trimis pentru a fi semnate!

luni, 7 iunie 2010

Succes 2010: Alecrim, caricaturist brazilian




Alecrim Costa e un caricaturist brazilian din Rio de Janeiro. Nascut in 1963, a avut sansa ca, la 17 ani, sa-l intalneasca pe mentorul sau intr-ale caricaturii, Ziraldo. A colaborat cu ziare si reviste precum "Pasquim21", "O Cometa", "Revista BUNDAS", "Jornal do Brasil". a publicat cartile "Humor Brasil 500 Anos", "2001 Uma Odisséia no Humor", "Humor Pela Paz", "Fome de Ver Estrela" si "Internet@Humor".

Success 2010: Scriitorul, dramaturgul şi disidentul Václav Havel. Ultimul preşedinte al Cehoslovaciei şi primul preşedinte al Cehiei




Scriitor, dramaturg şi disident ceh, Václav Havel este un suporter pasionat al rezistenţei nonviolente, teoretizată altădată de un celebru politician indian, Mahatma Gandhi. A fost unul dintre liderii Revoluţiei de Catifea din 1989 şi devine preşedinte după primele alegeri libere. Pe 29 decembrie, 1989, fiind deja preşedinte al Forumului Civic, a fost ales preşedinte al primului Parlament liber.
Un insucces al carierei sale politice l-a reprezentat destrămarea Cehoslovaciei, în 1992, căreia Havel i s-a opus. Pe 3 iulie al acelui an parlamentul cehoslovac a refuzat realegerea lui Havel ca preşedinte al ţării, pe motiv că s-a pronunţat pentru menţinerea Cehoslovaciei. A demisionat din funcţie pe 20 iulie 1992, după Declaraţia de Independenţă a Slovaciei. Havel a devenit ultimul preşedinte al Cehoslovaciei şi primul preşedinte al Cehiei.