Tuesday, November 2, 2010

Ce-i scriem unei vedete? Epistola a II-a


Pentru a avea succes atunci cand solicitati prin posta sau e-mail un autograf unei persoane careia va adresati in limba lui Shakespeare trebuie sa ii trimiteti o scrisoare bine ticluita, care sa il/o convinga ca merita efortul de a va semna fotografiile, de a face un drum la posta, de a schimba cupoanele IRC (daca nu stiti ce-s alea, cautati postarea referitoare la acestea din ianuarie) pe care i le-ati trimis in timbre si de a expedia scrisoarea. Celor care nu si-au invins inca inertia/sfiala, le prezint un model-sablon de scrisoare verificat.


Pentru azi am ales sa va prezint un model schematic de scrisoare destinata unui actor, sau unei vedete din lumea muzicii:


Dear Mr/Miss/Mrs ...(numele adresantului),


I have been a fan of yours for years, and have enjoyed your many [movies, songs, etc.] My favorite is [mentionati cantecul/filmul favorit].


I was wondering if you would mind sending me your autograph. I have enclosed a self-addressed stamped envelope for your convenience.


I hope to hear from you soon, and deeply appreciate your generosity in fulfilling this request.


Thank you.


Sincerely,

(numele expeditorului)


Revin cu o precizare necesara. La formula introductiva, folositi Mr. pentru domni, Miss daca va adresati unei vedete necasatorite si Mrs in cazul in care nu stiti daca vedeta este sau nu casatorita.

No comments:

Post a Comment