Monday, July 12, 2010

Succes 2010: Michael Palin, Monty Python



Michael Edward Palin este un comic, actor, scriitor și prezentator TV englez, cunoscut în special pentru activitatea sa în cadrul grupului umoristic Monty Python, și pentru documentarele sale de călătorii.

În Monty Python, Palin a avut mai multe roluri, variind de la entuziasm maniacal (precum tăietorul de lemne din cântecul respectiv) la calm imperturbabil (precum vânzătorul din „Papagalul mort”, proprietarul magazinului de brânză, sau funcționarul poștal). Ca om cinstit a fost adeseori ținta mâniei crescânde a personajelor interpretate de John Cleese.

Palin a scris de multe ori în colaborare cu Terry Jones, inclusiv „Cântecul tăietorului de lemne” și Spam. Unele scheciuri au fost scrise de Palin singur (sau începute de el), precum „Inchiziția spaniolă”, care a făcut populară fraza „Nimeni nu se așteaptă la Inchiziția spaniolă !”.

Aceste scheciuri abordează situații din viața de zi cu zi : conversație banală într-un salon; cinatul în oraș; și introduc un element neașteptat : cardinali ai Inchiziției spaniole; un om incredibil de obez, cu numele improbabil de Creosote. De acolo, Palin și Jones încep să elaboreze asupra mediului nou creat, ducându-l la extreme logice sau ilogice : ospătarul îi oferă mâncare domnului Creosote până acesta explodează, acoperindu-i pe clienți cu intestine; sau cardinalii încearcă să tortureze o bătrânică cu perne moi și scaune confortabile.

No comments:

Post a Comment