Wednesday, February 17, 2010

Succes 2010: Thomas Keller, "chef" suprem la The French Laundry


Doar un autograf astazi, primul dintr-o serie care sper sa fie cat mai lunga. Este vorba de "capodopera" unuia dintre cei mai mari specialisti intr-ale gastronomiei de pe planeta. Genialul "chef" american Thomas Keller a patruns in exclusivistul Top 5 al celor mai buni bucatari profesionisti. Keller este proprietarul exclusivistelor restaurante The French Laundry din Napa Valley of Yountville, California, Bouchon din Las Vegas si Per Se - Bouchon Bakery situate in The Time Warner Center, din New York City.
The French Laundry este multipremiat, iar in 2005 Per Se a primit 3 stele in exclusivistul ghid Michelin, transformandu-l pe Thomas in primul nativ american proprietar a doua restaurante de 3 stele.
Imediat dupa ce am trimis rugamintea mea prin e-mail, secretara sa m-a informat ca chef Keller nu are momentan fotografii pe care sa-si puna semnnatura, dar imi trimite bucuros un meniu cu semnatura sa. O strategie de marketing ingenioasa... Dar ce conteaza, cand semnatura chef-ului american este o adevarata opera de arta, dezvaluid ca acesta este un adevarat Dali al bucatelor. In plus, autograful suprarealist e insotit de motto-ul sau: IT'S ALL ABOUT FINESSE. Meniul de doua pagini este introdus intr-o coperta stilata, protejata, la randu-i, de un dosar albastru. Ce mai, o minunatie a marketingului! Asta insa nu l-a impresionat deloc, din pacate, pe postasul meu, suparat pe semne pe viata pentru ca ii incarc zilnic tolba cu scrisori misterioase, care poarta stampile in limbi greu de descifrat si digerat. Si cum impozantul plic nu s-a lasat impins din prima in meschina cutie postala, factorul imprevizibil avrut sa-si dovedeasca ca e inca in putere si l-a indoit zelos, desi pe el scria mare DO NOT BEND. Ce daca plicul bucatarului a trecut cu bine Potomacul, oceanul si apoi toata Europa, neatins! Lasa ca ii venim noi de hac! Las' ca stim noi, postasii romani... Si, orisicat, ce barbat e ala care sta toata ziua la cratita si se tine de fineturi?

No comments:

Post a Comment